Calendar

Nov
25
dim
Conoscere il movimento beghinale @ Nel giardino delle beghine
Nov 25 @ 3:30 – 5:30

Incontro di presentazione del movimento beghinale in Europa, con Silvana Panciera

Déc
7
ven
@ Kapel Klooster Grauwzusters UAntwerpen, Stadscampus Lange
Déc 7 @ 2:00 – 6:00

Het Ruusbroecgenootschap en UCSIA nodigen u uit voor het colloquium ‘Vrouwelijke mystici aan het woord II’.

“En zoals een vis, die zwemt in de onmetelijke ruimte van het water en rust in de diepe zee, en zoals een vogel, die onverschrokken vliegt in de hoge lucht, precies zo beleeft zij hoe haar geest zich vrij beweegt in de weidsheid, en in de diepte en de zaligheid van de minne.” In deze poëtische bewoordingen beschrijft de dertiende-eeuwse cisterciënzerin Beatrijs van Nazareth in haar traktaatje ‘Zeven manieren van minne’ de eenwording van de ziel met God.

Om de 750ste verjaardag van het overlijden van Beatrijs (✝1268) te vieren, laten we dit jaar – net zoals we dat deden op de Ruusbroecdag 2017 – vier vrouwelijke mystici uit verschillende tijdsgewrichten aan het woord. De vier gastsprekers – Rob Faesen, Lieve Uyttenhove, Marc De Kesel en Ilse Kerremans – belichten leven, werk en spirituele nalatenschap van Beatrijs van Nazareth (✝1268), Maria van Hout (✝1547), Madame Guyon (✝1717) en Edith Stein (✝1942). Dichter-performer en redacteur van het maandblad Streven Annemarie Estor gaat met deze vrouwelijke mystieke auteurs in dialoog.

 

Déc
10
lun
concert ‘La Fête Dieu’ , Psallentes @ Sint-Jan-de-Doperkerk
Déc 10 @ 8:15

Maandag 10 december 2018 om 20.15 uur: concert ‘La Fête Dieu’ door gregoriaans koor Psallentes met dirigent Hendrik Vanden Abeele in Sint-Jan-de-Doperkerk in het Groot Begijnhof.